Wednesday, 7 December 2011

wordless wednesday: entri tak jadi

Assalamualaikum :)

sem 2 da bermula!! ngee~~ bermulalah episod-episod kuliah yang full dan tutorial yang menimbun!! tapi adatlahkan, orang belajar..so follow da flow :)

antara azam aku:

-siapkan tutor

-tidur yang cukup *tiada lagi mata panda atau tidur siang macam nobita

-belajar lepak, result gempak!!  *boleh ke,, otak aku ni dah la jenis yang perlu kerja keras.

nasib baiklah minggu ni bru minggu pertama so hnya ada kuliah tanpa tutorial ..maka,, masih ade msa untuk mengupdate entri dn blogwalking. :)  erk,, tapi minggu depan lab expriment da start! hoho... tak cukup tanah nak  kejar deadline ..

sebenarnye aku nk share apa yang lecturer math aku ckap masa kuliah yang first ..memang aku sayang dia sampai bila-bila.. lecturer terbaik sepanjang zaman:D

mmetik kata-kata beliau :

"awak tahu tak saya kena panggil dengan pngarah sebab result math asasi pergigian ramai B. tapi bagi saya cukup lah awak dapat B. buat apa awak nak belajar lebih2. nanti awak sambung degree pun bukan awak belajar pun math ni. so saya pun cakaplah kat pengarah,, saya yang suruh diorang dapat B,, sebab pointer awak still tinngi if 6 subjek lagi tu A "

gelak guling-gling aku dengar kata-kata miss math aku ni .. dan ayat yang paling aku tak boleh tahan

"saya tengok ramai kuliah awak yang lepas pointer. so rasenya untuk sem 2 ni tak payahla awak nk botakkan kepala study hard. asasi ni tiket untuk awak masuk degree. now,, dengan result sem 1 yang bgus, awak da ada tiket,, tnggu nak dpat train je. sempoi-sempoi dah la"

boleh pulak beliau mengeluarkan ayat macam ni, bagi aku sem 2 lah yang buat aku lemah jantung. dah la tajuk-tajuk makin susah. haish,, memng botak kepala macam ni = =

apa-apa pun,, aku tabik miss. hee..aku pham yang dia tak nak kami pressure.

yang penting,, doakan aku ye readers :)

*kata wordless wednesday, tapi mana gambarnya?

haa.. sbenarnye kamera aku baru terhempas, tak tercapai lah hajat aku yang konon nak buat wordless wednesday..haha..

p/s: aku pun rase semak jgak dengan strawberry banyak-banyak. hehe,,nanti kalau aku ade mase nak godek-godek template and code, aku ubah ye. buat masa ni, harap sabar :) heee

livE a lifE anD merEly bEing alivE is cOmplEtEly difFerenT

Saturday, 3 December 2011

oh tidakk!!! aku bukan banned orang pasang lagu!!

Assalamualaikum :)

erk,, alamak....aku kna buat backup berkaitan dengan entri  SINI

blog2 yang aku mksudkan aku tak suka if ade lagu adalah blog yang lagunye tak de butang pause!!
(ini pendapat peribadi aku)

kalau blog yang lagunya bes and ade butang pause,, aku x kberatan langsung nak berkunjung :)

serius nih!!! :D

ok,, itu aje :)

livE a lifE anD merEly bEing alivE is cOmplEtEly difFerenT

nampaknya hati aku masih amatur~~

Assalamualaikum :)

danggggggggg!!!!! kurang 56 jam lalu,, result akhir sem dah boleh disemak..

dan ia x menepati targert :(

sedih??
memng aku sedih!!

sape x sedih kan ble depat result bukan seperti yang diharapkan

dan status2 facebook kawan2 aku semuanya mood happy~~

aku?? menangis sendiri = =

bila aku ckap aku sdih,,rmai yg cakap....

"rezeki masing-masing"

"itu yang terbaik"

"takpe,, ada hikmah"

bagi aku,, ayat ni dah bese..

x buat aku comfort....

sampilah aku terbace

"... Bolej jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu. Dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui." (Surah Al-Baqarah : 216)"


itupun aku x ckup tenang lagii...


aku tahu hakikat tu,, tapi aku abaikan...


sampailah aku terfikir..


ak nak jadi orng yg mensia-siakan ilmu ke??


"alhamdulillah"
lepas je aku terdetik word ni kat hati aku,, aku tenang ..


jelaslah..hati aku masih amatur,, perlu dijaga,, perlu diingatkan :)

livE a lifE anD merEly bEing alivE is cOmplEtEly difFerenT

Friday, 2 December 2011

bila aku blogwalking ....

Assalamualaikum :)

okay..sebagai pendatang baru dalam dunia blogging ni, aku pun jalan2 dari blog ke blog,, (sebenarnya x de la bnyak sangt pun blog yang aku terjah...hahahaha)

ape yg aku usha,,

tengok header :)

baca entri :)

tapi..stakat ni,,aku x follow mane2 blog lagi.. =.=

sebab,,

semua blog yg aku pergi tu psang lagu yang bukan jiwa aku..

hailaaa~~~ dengan x semena-mena trus lah aku tkan butang merah kat window aku..haha..

bila pikir blek,, lagu ni kadang-kadang boleh tambahkan follower..sebb menarik mungkin,,

tapi dalam masa yang sama boleh menyebabkan oang lari sebelum blog dibaca ..

*erk,, sape sokong* :)

p/s: aku x bercadang nak letak lagu kat blog ni :)

livE a lifE anD merEly bEing alivE is cOmplEtEly difFerenT

Sunday, 20 November 2011

pertama :)

Assalamualaikum :) 

first entri..

tujuan blogging? tak tahu..

tapi entah kenapa ..teringin nak menulis :) 

teringin nak share apa yang aku tahu..

teringin nak tahu apa yang aku tak tahu..

teringin nak belaja sesuatu...

dan yang penting aku nak menulis,, menaip..

sharing something inspiring ,, i hope :)


livE a lifE anD merEly bEing alivE is cOmplEtEly difFerenT